Nederlandse vertaling   English translation
 
Home
Nieuwe bladmuziek
Bestellen/Contact
 
Gratis Lead Sheets
Gratis Populair/Jazz
Gratis Nederlandstalig
Gratis Sinterklaas
Gratis Folk Europa
Gratis Folk Amerika
Gratis Folk Overig
Gratis Kerstmuziek 1
Gratis Kerstmuziek 2
Gratis Klassiek
Gratis Geestelijk
 
Blokfluit
Dwarsfluit
Klarinet
Saxofoon
Trompet
Blaasmuziek overig
 
Keyboard/Piano/Orgel
 
Mandoline
Viool
Strijkers overig
 
Gemengd ensemble
Curriculum vitae
Links
 
 
Contrabas
       

Curriculum vitae

Jan Wolters Jan Wolters, geboren en getogen in Zuidland, speelde vanaf jonge leeftijd mandolon-cello in het plaatselijk mandoline orkest "Concordia". Rond zijn 20e jaar leerde hij Contrabas spelen en werd bassist bij "Concordia", daarnaast werkte hij ook als freelance bassist bij bij diverse koren en orkesten in het land.

Hij volgde de opleiding assistent dirgent bij het Nederlands Verbond van Mandoline Orkesten bij de heer C.Noordzij. Van 1991 tot 2006 was hij dirigent van Concordia.

Van 2006 tot 2009 volgde hij de vakopleiding klassieke muziek aan de Schumann Akademie, welke hij afsloot met het muziekvakexamen algemene eisen bij de Stichting Nederlandse Vakdiplomering Muziek (SNVM)

In Juni 2009 slaagde hij voor dit examen in de vakken Solfège A/B, Algemene Muziekleer, Hamonieleer A/B, Analyse A/B en Muziekgeschiedenis.

In de afgelopen 25 jaar heeft hij een groot aantal werken voor mandoline-orkest gearrangeerd en heeft zich de laatste jaren verder ontwikkeld als arrangeur van blaas- en strijkmuziek.

Hij maakt regelmatig in opdracht arrangementen voor verschillendend samengestelde ensembles en orkesten. Dit varieert van kleinere ensembles voor huismuziek tot ensembles voor kerkmuziek, alsmede grotere internationale amateur orkesten.

Hij begon eind 2006 met deze bladmuziek site, waarop naast veel gratis bladmuziek ook een grote verscheidenheid aan bladmuziek voor blazers, strijkers en mandolines, te koop is tegen scherpe prijzen.

De site is inmiddels uitgegroeid tot een internationaal veel bezochte site, met ruim 30000 bezoekers per maand.

notenbalk